Dressuur

Dressuur is één van de disciplines die kan worden beoefend op het terrein van L.R. & P.C. de Develruiters.

Dressuur

Er worden diverse wedstrijden georganiseerd op onze vereniging. Er bestaat de mogelijkheid om je via www.mijnknhs.nl in te schrijven voor deze wedstrijden. Onder het kopje ‘activiteiten’ vind je de wedstrijdkalender met de planning van wedstrijden.

Dressuurlessen worden bij L.R. & P.C. de Develruiters gegeven door: Mirjam Riet en Jos Hogendoorn.
Daarnaast is Barbara Koot vaak te vinden bij ons op het terrein voor het geven van privélessen, TTC trainingen en lezingen over verschillende onderwerpen.

Barbara Koot

Ik ben Barbara Koot, 44 jaar en woon in Barendrecht.

Toen ik 7 was ben ik begonnen met rijden en was al gauw niet meer weg te slaan bij de paarden. Mijn zus Mischa Koot ging ook paardrijden en we kwamen al snel op manege de Mustang terecht. Daar kregen we onze eerste dressuurpony en in 1989 ging ik naar mijn eerste EK. We behaalden gelijk al teamgoud en individueel werd ik 5e. In 1992 reed ik met mijn zelf opgeleide paard mijn eerste Young Riders EK en heb daarna nog 2 keer EK gereden. In 1995 behaalden we teamgoud en werd ik individueel 2e. Vanaf 1997 reed ik Grand Prix en in 2000 werd ik lid van het A kader, ook werd ik 8e in de wereldbeker finale. Vanaf 2003 ben ik lid geworden van het Trainersplatform van de KNHS en ben in 2015 NOC subtopcoach [niveau 5] geworden.

In 2011 ben ik met Ineke Eekhof, Mathie Boomaars en Bob Tenwolde begonnen met het Talentenplan Zuid-Holland, in 2012 kwam het springen er ook bij.

Tijdens mijn lessen houd ik mij vooral bezig met het welzijn van het paard, ik heb als voorwaarde dat het paard plezier heeft en het werk graag wil doen voor de ruiter. En uiteraard vind ik het net zo belangrijk dat de ruiter plezier heeft tijdens de training, want het is tenslotte de hobby en passie van de persoon. Ik leg graag rijtechnische zaken uitgebreid uit, maar geef ook veel uitleg over het paardenlichaam en het functioneren daarvan. Ik ga samen met de combinatie op zoek naar de mogelijkheden, en met goede training kom je vaak veel verder dan je denkt!

Het is inmiddels bewezen dat slechts 30% van het te behalen succes in de ring komt door goede vererving en 70% [!] door goede training.

Mijn trainingen bestaan uit 3 onderdelen: atletische training voor het verbeteren van de beweging en de oefeningen, gehoorzaamheidstraining gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde werk van Andrew mac Lean en proeftechnische training. Proeftechnische training is voor mij gesneden koek, aangezien ik zelf echt duizenden proeven heb gereden met vele pony’s en paarden. Ik weet precies hoe je elke millimeter van je proef zou moeten rijden, daarnaast heb ik een scala aan handigheden die de ruiter kan gebruiken om de oefeningen er nog beter uit te laten zien.

Ik mag sinds 2014 zelf ook gebruik maken van de accommodatie van de Develruiters, en geef regelmatig prive lessen op de club.

Daarnaast werk ik vaak samen met Barbara Vervoort, die ook clublessen en privélessen geeft op de Develruiters. We geven elk jaar samen een weekend clinic met een stukje theorie voor de jeugd, en zijn van plan dit ook te gaan doen voor de volwassenen in de toekomst.

Persoonlijk vind ik de Develruiters een ontzettend leuke en warme club, waar de leden en het bestuur wat voor elkaar over hebben! De vrijwilligers zijn altijd fantastisch bezig tijdens evenementen en zetten zich belangeloos in voor de evenementen die juist voor paardrijdend Zuid- Holland zo belangrijk zijn. De bodems zijn altijd prima en aan alles wordt gedacht.

Kortom: ik zit prima op mijn plek bij de Develruiters!

Voor meer info of contact: www.barbarakoot.com

Proefles
Eerst een proefles? Dat kan! Stuur even een e-mail naar secretaris@develruiters.nl.